Denizcilik
Kompozit malzemeler feribot ve yatlardan, tekneler ve kanolara, denizaltılardan, su ve rüzgar sörfüne kadar oldukça geniş bir yelpazede kullanılmaktadır. Kompozitler; hafiflik, su geçirmezlik, dayanıklılık, kolay bakım ve onarım avantajları nedeniyle ahşap ve çelik malzemeler karşısında üstünlüğünü kanıtlamış, tekne ve yat imalatının vazgeçilmezi olmuştur.
Su, aşındırıcı özelliğe sahiptir ve deniz suyu özellikle su araçlarına ve yapılarına zarar verir. Bu zorluklar, kompozitlerin deniz bileşenlerinde korozyona ve yorgunluğa karşı dayanıklı olmaları sebebiyle tercih edilmelerine fırsat sunar. Bakım gereksinimleri, özellikle deniz suyuna maruz kalan sabitleme ve konektör bileşenlerinde termoset kompozitlerin kullanılmasıyla önemli ölçüde azaltılabilir.
Kompozitler yarış teknelerinde diğer deniz yapılarından daha yoğun kullanır. Minimum ağırlık ve maksimum dayanıklılık tasarımlarında çok önemlidir. Böylece tekneler deniz ortamındaki dalgaların ve diğer elementlerin etkisine karşı maksimum hız ve dirençle yelken açabilmektedir. Karbon fiber takviyeli epoksi kompozitler genellikle petek veya köpük çerçeveler, direkler, karbon vinç varilleri ve şaft ile korseli tekne gövdelerinde kullanılır. Fiber takviyeli polimer kompozitlerin kullanımı, performansın artmasına katkıda bulunabilir ve farklı uluslararası yelken koşullarında yelken dezavantajları ve başarısızlık tehlikesini en aza indirebilir.