• Anasayfa
  • Schmidt & Heinzmann’dan Yenilikçi Çözümler : Kompozit Parçaların ve SMC Yarı Mamul Malzemelerin Üretiminde Verimlilik ve Kontrol Ön planda!
Schmidt & Heinzmann’dan Yenilikçi Çözümler : Kompozit Parçaların ve SMC Yarı Mamul Malzemelerin Üretiminde Verimlilik ve Kontrol Ön planda!
  • 13 Mar 2024

Schmidt & Heinzmann’dan Yenilikçi Çözümler : Kompozit Parçaların ve SMC Yarı Mamul Malzemelerin Üretiminde Verimlilik ve Kontrol Ön planda!

Schmidt & Heinzmann, AutoCut Pick&Place ve Cube’u sunar.

Bruchsal, 14 Şubat 2024

Alman teknoloji şirketi Schmidt & Heinzmann, 05 – 07 Mart tarihleri arasında Paris’te gerçekleşen önde gelen fiber kompozit malzemeler fuarı “JEC WORLD”de, kompozit parçaların ve Sheet Molding Compound (SMC) yarı mamul malzemelerin üretimi için sunulan yeni çözümlerle dikkat çekti.

Schmidt & Heinzmann, 50 yılı aşkın süredir elyaf takviyeli plastik endüstrisi için özel üretim makineleri ve otomasyon çözümleri geliştiren bir liderdir. Geniş ürün yelpazesi, SMC üretim makineleri, otomatik kesme ve istifleme sistemleri, cam ve karbon elyaf preform üretimi için sistemler gibi çeşitli alanlarda özel çözümler sunmaktadır.

AutoCut Pick&Place, otomatik kesme ve istifleme süreçlerinde inovasyon sağlarken, Cube ise SMC hatlarının tasarımını modernize ederek dijital çağa adım atmamızı sağlıyor.

 AutoCut Pick&Place ile Yenilikçi Kesme ve İstifleme Çözümleri

AutoCut Pick&Place, müşterilere SMC yarı mamul veya kuru elyaf kumaşların otomatik kesimi ve istiflenmesini daha verimli hale getirme imkanı sunuyor.

Bu kompakt tasarımlı sistem, malzeme tasarrufu ve hız kazandıran jenerik yazılımı, çeşitli malzemeler için farklı kesme teknolojilerini, otomatik dengeleme fonksiyonunu içeriyor. Yeni model ayrıca en küçük parçaların direkt olarak istiflenmesi ve tartılması özelliği sunarak taşıma robotundan tasarruf sağlıyor. 

Daha kısa hareket mesafesiyle daha hızlı istifleme

Entegre fonksiyonlar sayesinde hızlı kurulum ve devreye alma

Kompakt tasarım ile daha az yer kaplama

 

Yeni Nesil SMC Hatları: Cube ile Dijital Çağa Geçiş

Schmidt & Heinzmann, SMC hatlarının tasarımını modernize ederek Cube’u geliştirdi.

Cube, SMC malzemesinin üretimini dijital çağa taşıyarak en yüksek üretim gereksinimlerini karşılarken, aynı zamanda mevcut ve gelecekteki çalışma ortamlarını dikkate alıyor. Yeni konsept, malzemenin her bir santimetresi için canlı analiz ve kayıt imkanı, maksimum tekrarlanabilirlik, optimize edilmiş fitil gerginliği, minimum hava sıkışmaları, ergonomik kullanılabilirlik ve %50’ye kadar azaltılmış ayak izi gibi avantajlar sunuyor.

Faydaları:

Tüm proses verilerinin canlı analizi ve kaydı

Maksimum tekrarlanabilirlik ve düşük fire oranları

Hatasız seri üretim için optimize edilmiş çözme çaklığı

Yeni hava alma konsepti ile minimum hava sıkışmaları

Ergonomik kullanılabilirlik için anahtar elemanlar

Kompakt tasarım ile ayak izini %50’ye kadar azaltma

Kapalı sistemle daha temiz ve daha az kirli üretim ortamı

Yüksek ürün kalitesi ve performanslı malzemeler için tasarlanmıştır.

 

Geleceğin Kompozit Haberleri İçin Omnis Kompozit’i Takipte Kalın!

Omnis Kompozit, kompozit endüstrisinin öncü firmalarıyla iş birliği yaparak sektördeki en son gelişmeleri ve haberleri sizlere sunmaya devam edecek. Geleceğin kompozit malzemeleri, üretim teknolojileri ve sürdürülebilirlik konularında en güncel bilgileri takip etmek için bizi izlemeye devam edin.