Enka Solutions Artık Omnis’te!
  • 16 Ağu 2024

Enka Solutions Artık Omnis’te!

EnkaChannel ve EnkaFusion, otomotiv, denizcilik, havacılık, inşaat ve rüzgâr türbinleri gibi sektörlerde Vakum İnfüzyon ve RTM proseslerinde reçineler için akış kanalı ve akış filesi olarak kullanılmaktadır. Yüksek reçine akış hızını mümkün kılması ve kalıba serim kolaylığı sayesinde kompozit üretim süreçlerini sadeleştirirken üretim verimliliğini artırır. Vakum altında ezilmediğinden yüzeyde iz bırakmaz ve zımparalama ihtiyacını minimuma indirerek çevreye zararlı mikro plastiklerin oluşmasını önler.

EnkaChannel ve EnkaFusion Uygulama Süreçleri:

Elyaf ve sarf malzemelerin katmanlarının üzerine yerleştirilen EnkaFusion, reçinenin hızlı dağılımını ve zorlu alanlara kadar ulaşmasını sağlar.

Tercihen cam elyaf katmanların arasına gömülüp tamamen ıslanmayı desteklerken; bir diğer yandan en üst katmana konumlanabilen EnkaChannel, reçinenin serbestçe yayılabilmesi için açık bir kanal sağlar.

Kullanım Alanları:

Denizcilik Sektörü: EnkaFusion ürünleri gövde, güverte ve diğer kalıplanmış tekne parçalarının üretim süreçlerinde kullanılmaktadır.

Kullanım Avantajları:

Hızlı Akış: EnkaFusion, vakum infüzyon için kullanılan en hızlı akış ortamı çözümüdür.

Verimlilik: Vakum infüzyon tekniğini benimsemiş pek çok deniz taşıtları üreticisi, süreçlerinde EnkaFusion’ı kullanmaktadır. Bu çözüm, kalıp verimliliğini ve imalat sürecini geliştirir.

Rüzgar Enerjisi : Rüzgar türbinlerinin naseli, pervane göbeği ve türbin kanatları vakum infüzyonu kullanılarak üretilir.

Kullanım Avantajları:

EnkaChannel portföyü hem çapraz akışlı hem de uzunlamasına yöndeki ürünleri bünyesinde bulundurur bu sayede kullanıcılar EnkaChannel uygulamasında ek bir akış ortamına ihtiyaç duymazlar.